600 nieuwe zorgwoningen in Almere

20.06.18
 vanaf links: Henk Vonk (directeur FAME), Nicole Maarsen (directeur vastgoed Syntrus Achmea RE&F), Lidy Hartemink (voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Almere) en Steven Han (bestuurder Zorggroep Almere)
600 nieuwe zorgwoningen in Almere
Almere krijgt er zeshonderd zorgwoningen bij voor mensen met een intensieve zorgvraag, waaronder mensen met dementie. Met deze bouw anticipeert de jonge polderstad op de sterke groei van het aantal ouderen de komende jaren. Zorggroep Almere heeft een ontwikkelovereenkomst met FAME Planontwikkeling en Syntrus Achmea om zeshonderd woningen voor deze doelgroep te realiseren. Het gaat hierbij om een vorm van Beschermd Wonen én 'Wonen met een Plus' voor mensen met een lichte ondersteuningsvraag als alternatief voor het traditionele verzorgingshuis. Zorggroep Almere ziet bij haar cliënten steeds meer behoefte aan geschikte huurwoningen waar zorg altijd in de buurt is. Deze behoefte geldt met name voor huurwoningen in het middensegment (650- 950 euro per maand).
Syntrus Achmea en FAME werken al langer samen. De woningen in Almere maken deel uit van het akkoord dat beide partijen vorig jaar sloten over 3000 huurwoningen in het middensegment voor mensen met een intensieve zorgvraag. 
 
Op de foto, vanaf links: Henk Vonk (directeur FAME), Nicole Maarsen (directeur vastgoed Syntrus Achmea RE&F), Lidy Hartemink (voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Almere) en Steven Han (bestuurder Zorggroep Almere)

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS