AM bouwt huurwoningen op Zuidas

05.06.13
AM bouwt huurwoningen op Zuidas

Vastgoedontwikkelaar AM gaat 197 huurwoningen op de Zuidas bouwen. De woningen komen aan de Gerswinlaan en Mahlerlaan en worden in 2016 opgeleverd. Met de uitgifte van kavels 11+12 is de eerste van vier tenders voor middensegment huurwoningen die Amsterdam in 2012 uitschreef tot een goed einde gebracht.

In oktober 2012 heeft Dienst Zuidas een tenderprocedure uitgeschreven voor kavel 11+12. Deze procedure was specifiek gericht op het vinden van een marktpartij met een programma met een substantieel aandeel middensegmentwoningen. Bouwinvest en AM zijn voor dit project een samenwerking aangegaan. Hun inschrijving voldeed het beste aan de gunningscriteria. Op 24 mei werd de bouwenvelop-overeenkomst ondertekend.

Naast de 197 woningen komen er 165 ondergrondse parkeerplaatsen en in de plint aan de Mahlerlaan commerciële functies aanvullend op het wonen. Daarbij is ook een kinderdagverblijf gepland. Belegger Bouwinvest streeft naar een mix van nationale en internationale huurders. 

Een jaar geleden nodigde de gemeente Amsterdam op de Provada investeerders uit middeldure huurwoningen te ontwikkelen op vier locaties op IJburg, in Overhoeks, Amstelwartier en aan de Zuidas. Op deze locaties is ruimte voor vijfhonderd woningen. Wethouder Maarten van Poelgeest zegde daarbij toe dat de gemeente bereid was voor dit segment de grondprijzen te verlagen en maatwerk per project te willen leveren.

Zie ook: Amsterdam verruimt markt middeldure huurwoningen (NUL20, 07-06-2012)

In oktober 2012 heeft Dienst Zuidas een tenderprocedure uitgeschreven voor kavel 11+12. Deze procedure was specifiek gericht op het vinden van een marktpartij met een programma met een substantieel aandeel middensegmentwoningen." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS