Bedrijventerrein De Where in Purmerend wordt woonwijk

30.12.15
Bedrijventerrein De Where in Purmerend wordt woonwijk

De gemeente Purmerend heeft met projectontwikkelaar Linden Groep en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM een overeenkomst gesloten voor de transformatie van bedrijventerrein De Where in Purmerend tot een woonwijk van 130 woningen. Er komen woningen voor heel diverse doelgroepen, van starterswoningen tot luxe twee-onder-een-kapwoningen.

De nieuwe woonwijk Klein Where ligt dicht bij de binnenstad van Purmerend, maar wel aan het water en in het groen. Begin 2016 starten de sloopwerkzaamheden van twee leegstaande bedrijfshallen die de gemeente al eerder verwierf. Ook het terrein van Prins’ Internationaal Transportbedrijf is inmiddels door de gemeente verworven. Beide partijen zijn overeen gekomen dat het bedrijf daar medio 2017 vertrekt.
Wethouder Hans Krieger: ‘We hebben in Purmerend een groot tekort aan woningen en weinig plek waar gebouwd kan worden. Hier is wel zo’n plek: dicht bij het centrum, naast het groene Leeghwaterpark en aan het water. Ik weet zeker dat Purmerenders hier met plezier gaan wonen’.

In januari 2016 worden het ontwerp bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ter visie gelegd. Naar verwachting kan in het voorjaar van 2017 gestart worden met de bouwwerkzaamheden. De verkoop start eind 2016.
Meer info op de website www.kleinwhere.nl

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS