Overslaan en naar de inhoud gaan

Ber Bosveld vertrekt volgend jaar bij Ymere

Image

Financieel bestuurder Ber Bosveld (63) vertrekt per 1 januari 2019 bij woningcorporatie Ymere. Het besluit is gebaseerd op persoonlijke overwegingen: de bestuurder - die ruim 18 jaar werkzaam is voor Ymere - wil meer tijd hebben voor zijn privéleven. Hij gaat de komende jaren zijn kennis en ervaring inzetten bij maatschappelijke organisaties.

Bosveld heeft maandag alle medewerkers van Ymere en stakeholders geïnformeerd over zijn besluit. “Ik wil meer tijd hebben voor mijn privéleven. Dat is er nog wel eens bij ingeschoten”, legt Bosveld uit. “Maar het is nog veel te vroeg om niks te doen. En dat is ook helemaal niets voor mij. Bovendien wil ik mijn kennis en kunde graag nog eens op een bredere manier inzetten als bijvoorbeeld toezichthouder of adviseur bij een andere maatschappelijke organisatie."

Ymere heeft begrip voor het besluit. “Voor ons is het jammer dat een solide bestuurder afscheid neemt van Ymere. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de kerntaak van Ymere, het zorgen voor goede en betaalbare woningen in de Metropoolregio Amsterdam voor mensen met een bescheiden inkomen. Ook heeft hij zich enorm ingezet voor een inclusieve samenleving, waar plek is voor iedereen, ongeacht je achtergrond of mogelijkheden", zo verklaart RVC-voorzitter Guido van Woerkom.

Bosveld is als statutair-directeur verantwoordelijk voor financiën, vastgoedbeheer en verhuur. Tot zijn vertrek begin volgend jaar houdt hij de verantwoordelijkheid voor zijn taken. Ymere gebruikt de komende periode om een opvolger te vinden.

Trefwoorden