Betaalbare studentenwoningen in Nispa-gebouw

23.10.13
Nispa-gebouw gestript
Nispa-gebouw
Betaalbare studentenwoningen in Nispa-gebouw

Het leegstaande Nispa-kantoor (vroeger ABN AMRO) dichtbij het AMC wordt omgebouwd tot 348 studentenappartementen. De transformatie van Blue-Gray, zoals het complex vanaf nu heet, is de eerste fase van de ontwikkeling van een campus op bedrijventerrein Amstel III voor maximaal 1200 studenten. De kale huurprijs voor een appartement gaat 350 euro bedragen, beduidend lager dan bij eerdere transformatieprojecten zoals Campus Diemen Zuid.

De voorinschrijving van Blue-Gray start op 24 oktober. Naar verwachting worden de appartementen vanaf het begin tweede kwartaal van 2014 opgeleverd. De huurprijs ligt onder de huurtoeslaggrens voor 23 jarigen waardoor elke student in aanmerking komt voor huurtoeslag. De appartementen worden verhuurd met een campuscontract. Het appartementencomplex is gelegen aan de Meibergdreef, recht tegenover het AMC en direct naast metro- en treinstation Holendrecht.

Blue-Gray is een eerste stap in de gebiedstransformatie van Amstel III naar een gemengde stadswijk met wonen en werken. De overige woonunits zullen moeten worden gerealiseerd op de braakliggende kavel naast het Nispa-gebouw. Dit zal mogelijkerwijs gebeuren in combinatie met het naastgelegen Holendrecht Centre.

Initiatiefnemers van Blue-Gray zijn de heer Tilma, de Katwijkse Exploitatie Maatschappij en Stadium Capital Partners. De ontwikkeling en de voorbereiding van de verhuur en het beheer worden begeleid door het TransformatieTeam.nl van Jean Baptiste Benraad. Die organisatie was in Amsterdam ook betrokken bij de ombouw van het ACTA-gebouw. Net als bij dat complex kunnen de studenten ook hier de woonkosten drukken door delen van het beheer zelf te doen.

Zie ook: www.Blue-Gray.nl.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS