Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewonersenquête Eigen Haard: slechtste woningen in Robert Scottbuurt

Image

De slechtste woningen van woningcorporatie Eigen Haard staan in de Robert Scottbuurt in Amsterdam-West. De woningen in de buurt tussen de Jan van Galenstraat en de Erasmusgracht scoren een onvoldoende als het gaat om gehorigheid, isolatie en de veiligheid in de trappenhuizen. Zo blijkt uit het Eigen Haard Bewonersonderzoek 2012.
Eigen Haard heeft voor de derde maal ruim tienduizend huurders geënquêteerd. Gemiddeld geven zij hun woning een 7.3. Twee jaar eerder werden de woningen in de Kolenkitbuurt in Amsterdam-West als slechtste beoordeeld. Deze wijk staat als het gaat om woningkwaliteit niet meer in de top vijf. De Kolenkitbuurt krijgt van de bewoners met een 6,2 nog wel het slechtste totaal rapportcijfer. Volgens de bewoners komt dit vooral door gebrek aan netheid van de buurt en onveiligheid in de avonduren.
De beste woningen staan in de Amstelveense nieuwbouwwijk Bovenkerk.
Verder blijkt de kwaliteit van de dienstverlening onder druk te staan. De dienstverlening van Eigen Haard krijgt van de ondervraagde huurders een 6,8. Dat is iets lager dan twee jaar geleden. Het oordeel ligt onder de zelf gestelde norm voor voldoende dienstverlening.