Overslaan en naar de inhoud gaan

Birgitte de Maar nieuwe bestuurder Rochdale

Image

Birgitte de Maar treedt per 1 juli 2015 toe als lid van de raad van bestuur van woningstichting Rochdale. De raad van commissarissen heeft haar hiertoe benoemd. Zij gaat zich richten op onder meer de portefeuilles vastgoed en dagelijks onderhoud. "Na een lange periode van noodgedwongen krimp in projecten en personeel, staan we nu aan het begin van een nieuwe periode. We hebben de stijgende lijn weer te pakken. Dat geeft ruimte en energie om aan nieuwe projecten te werken, onze rol in de stad verder te verstevigen en innovatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen die deze tijd met zich mee brengt", aldus De Maar.
Zij is sinds januari 2014 manager van de afdeling Vastgoed. Daarvoor was zij directeur van de afdeling Projectontwikkeling en directeur van het Architectuurcentrum Aorta in Utrecht. De raad van commissarissen ziet in De Maar vier hoofdcriteria die zij in een bestuurder zoeken:goede kennis van de vastgoedmarkt, ervaring met het aansturen van een groot organisatie-onderdeel,een creatieve en innovatieve instelling en passend binnen de organisatie.
Naast De Maar bestaat de Raad van Bestuur van Rochdale na het vertrek van Rene Grotendorst uit bestuursvoorzitter Hester van Buren en Nico Overdevest.