Overslaan en naar de inhoud gaan
Top
Redactioneel #90
Nu nog frisser !
Ik wil u even lastig vallen met iets wat u maar matig interesseert: de restyling van NUL20. Redacteuren en vormgevers kunnen er altijd lyrisch over vertellen: waarom het hoognodig was dat de krant of het tijdschrift werd 'opgefrist', en waarom dat ene schreefloze lettertype zoveel beter uitkomt als kop. De reactie van lezers is veelal: was dat nodig? 
Ik kan u melden: het was nodig. Dus daar gaan we. Allereerst is onze site vrij ingrijpend op de schop gegaan. De layout is - inderdaad - flink opgefrist. Maar belangrijker zijn de inhoudelijke aanpassingen: nieuwsberichten en actuele kwesties hebben een meer prominente plek gekregen. We hebben ook de rubriek De Kwestie geïntroduceerd, waarin we het debat over woonkwesties in de regio Amsterdam een plaats willen geven en entameren. En we hopen met de rubriek FORUM de kennis van Amsterdammers en (andere) deskundigen meer te gaan benutten. Dus als u een essay of opinieartikel wilt indienen. Wees welkom. We staan er open voor. Wel worden alle bijdragen eerst door de redactie beoordeeld op relevantie en kwaliteit. Ten slotte hebben we de zoekfunctie verbeterd. We weten dat onze site fungeert als belangrijke vindplaats voor alle zaken rond bouwen en wonen in de regio Amsterdam. De NUL20-site is langzamerhand uitgegroeid tot een belangrijk archief, waarin informatie over 15 jaar woonbeleid, gebiedsontwikkeling en woningbouwproductie is opgeslagen. Al die informatie is nu beter ontsloten en we gaan de zoekfunctie nog verder verbeteren. 
 
Dan het tijdschrift. Dat heeft een make-over gekregen. Dat werd echt tijd. Bovendien zijn we met ingang van dit jaar een kwartaalblad. Dat noopt tot inhoudelijke aanpassingen. In de nieuwe opzet krijgt elk nummer een hoofdthema en verschuift de nieuwsfunctie verder naar de achtergrond. Daar zijn onze site, de nieuwsbrief en Twitter voor. 
De nieuwe NUL20 is dikker, maar we hebben gelijktijdig de hoeveelheid tekst per pagina verminderd ten gunste van beeld en witruimte. Ik zal u niet vermoeien met de nieuwe lettertypes, talrijke andere wijzigingen en het waarom van alle keuzes. Oordeel zelf, het nieuwe nummer ligt voor u.
 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol type start> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Hoofdredacteur NUL20