Overslaan en naar de inhoud gaan

Bob van der Zande gestopt bij de gemeente Amsterdam

Image

Woningbouwregisseur Bob van der Zande is op 1 juni na veertig jaar gestopt bij de gemeente Amsterdam wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Van hem had het niet gehoeven. Hij is dan ook direct gestart als zelfstandig adviseur op het domein van 'stedelijke strategie'. Van der Zande: "Voor mezelf heb ik vastgesteld dat ik het plezier dat ik heb in dit vakgebied nog lang wil uitdragen en beleven. Ik zit nog vol energie en heb een groot en divers netwerk."

Van der Zande noemt zich nu 'urban strategist. Hij gaat zich richten op strategische adviezen bij transformatie, gebiedsontwikkeling en regionale samenwerking. Hij blijft ook betrokken bij het landelijke platform Holland Metropole en het internationaal kennisplatform Urban Land Institute.
Van der Zande volgde in 2009 Arthur Verdellen op als woningbouwregisseur van de gemeente Amsterdam. Hij profileerde zich in de jaren daarna - waaronder een zware crisisperiode - als verbinder tussen de vele partijen die betrokken zijn bij woningproductie. Dat deed hij de laatste jaren ook op het niveau van de Metropoolregio Amsterdam. Als programmamanager stond hij voor de taak de individuele gemeenten van kennis te voorzien over de woningbehoeften in de regio, prioriteiten te stellen in het verlengde daarvan en de bouwproductie te versnellen.

Trefwoorden