Bond Precaire Woonvormen protesteert bij De Key tegen huisuitzetting gezin

12.09.17
Bond Precaire Woonvormen protesteert bij De Key tegen huisuitzetting gezin

Dertig sympathisanten van de Bond Precaire Woonwormen hebben dinsdag bij het kantoor van woonstichting De Key geprotesteerd tegen de uitzetting van een jong gezin met een flexibel huurcontract. Volgens de Bond hebben jongeren onvoldoende kansen op de Amsterdamse woningmarkt. Door het gebruik van flexibele contracten komen zij steeds vaker zonder pardon op straat te staan.

De actie vond juist plaats bij De Key, omdat huurster Busra Simsirel eind deze maand met man en kindje op straat komt te staan. Zij huurde een studentenwoning van De Key op basis van een campuscontract. De familie heeft twee keer uitstel van de corporatie gekregen, maar Simsirel moet na het staken van haar studie toch echt haar woning verlaten.

Voor Abel Heijkamp van de Bond Precaire Woonvormen is deze ontruiming onverantwoord. Volgens hem komen steeds meer huurders met een flexibel contract en dus zonder rechten zonder huis te zitten. Hij voorziet dat op korte termijn nog een kleine duizend huishoudens uit hun woning worden gezet. Reden om onder de noemer #FuckFlex aandacht te vragen voor de precaire woonomstandigheden van jonge Amsterdamse huurders.

De Key toonde zich dinsdag overigens onverbiddelijk. "Iedereen die een campuscontract ondertekent kent de bedoeling hiervan. Na afronding of beëindiging van de studie moet het huis weer verlaten worden om ruimte te bieden aan andere studenten. Dit geldt voor iedere afgestudeerde", aldus de corporatie in een schriftelijke verklaring.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS