Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw gestart van 124 sociale huurwoningen voor Ymere in Hyde Park Haarlemmermeer

Image

In Hyde Park in Hoofddorp is op 30 oktober de eerste paal geslagen voor een woongebouw met 124 sociale huurwoningen. Het gaat om tweekamer- en driekamerappartementen. Op de begane grond van het gebouw komen commerciële voorzieningen zoals horeca en dienstverlening. Ymere wil jongeren en starters onder de 35 jaar onderbrengen in de woningen. 

Hyde Park wordt een nieuwe compacte stadswijk op de plaats van het kantorenpark Beukenhorst-West, vlakbij het station van Hoofddorp. Er is al een aantal woongebouwen in aanbouw. In totaal komen er in Hyde Park ruim 3.800 woningen. Dit aanbod bestaat voor ongeveer 30 procent uit sociale huurwoningen en voor 20 procent uit betaalbare koopwoningen of huurwoningen in het middensegment. 

Hyde Park B.V. heeft overeenkomsten met woningcorporaties Ymere en Rochdale gesloten over de realisatie van ongeveer 280 reguliere sociale huurwoningen en met DUWO voor 563 sociale huurwoningen voor studenten. Daarnaast ontwikkelen andere partijen mogelijk ook nog sociale huurwoningen. De  ontwikkelaars/aandeelhouders van het gebied zijn Snippe Projecten en BPD. 

Ymere heeft in Haarlemmermeer ruim 13.000 huurwoningen. Dat zijn vooral eengezinswoningen. Zowel de gemeente als Ymere willen daar nu meer compacte appartementen aan toevoegen. Veel woningzoekenden bestaan uit één- of tweepersoonshuishoudens of kleine éénoudergezinnen.