Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw HIGHnote Almere definitief van start

Image

De gemeente en gebiedsontwikkelaar AM hebben getekend voor de grondoverdracht, waarmee de realisatie van het nieuwe woongebouw HIGHnote in Almere definitief van start kan gaan. De woontoren omvat 157 huurappartementen. Een aantal woningen wordt aangeboden volgens het Friends-woonconcept.

“Met HIGHnote draagt AM bij aan de ambities van Almere om de komende jaren de aantrekkelijkheid en levendigheid van de binnenstad verder te versterken. Met de toekomstvisie van Almere Centrum ‘de eeuwig jonge binnenstad’ genaamd, werken wij aan een levendige mix van ontmoeten, studeren, wonen en werken. HIGHnote past hier naadloos in,” aldus wethouder Maaike Veeningen.
AM wil met HIGHnote voorzien in de grote behoefte van starters, empty nesters en young internationals aan appartementen in het centrum van Almere. Het woongebouw telt negentien verdiepingen met een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. Hiervan worden 67 appartementen uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van 65 m2 tot 100 m2. Daarnaast zijn er 48 twee- en driekamerappartementen in de middeldure huur van 45 m2 tot 60 m2 en 42 driekamer appartementen in de vrije sector huur van 60 m2 tot 70 m2.

De start van de bouw is voorzien in het eerste kwartaal 2021 en de oplevering circa twee jaar later. Het ontwerp van HIGHnote komt van architectenstudio Studioninedots.