Bouwfonds en Ymere verder met Laan van Spartaan

14.02.14
Bouwfonds en Ymere verder met Laan van Spartaan

Vof de Stadstuinen, het samenwerkingsverband van Bouwfonds Ontwikkeling en Ymere, start komende zomer met de bouw van een volgend woonblok op Laan van Spartaan in Amsterdam. Langs de Erasmusgracht komen in totaal 186 woningen. "Deze stap is een illustratie dat wonen op Laan van Spartaan erg in trek is", zo stelt locatiemanager Anouk Roelofs.
Laan van Spartaan is één van de nieuwste woonwijken van Amsterdam in stadsdeel West tegenover het Lucas Andreasziekenhuis. In de afgelopen jaren is er al een levendige wijk ontstaan met koop- en huurwoningen voor gezinnen, studenten en ouderen. De wijk kenmerkt zich door het aanbod van diverse sportvoorzieningen: voetbal in het midden van de wijk, een sporthal waar eredivisie badminton wordt gespeeld en een klimhal in gebouw De Tribune. Daarnaast herbergt de wijk Circus Elleboog, een ROC een restaurant en een supermarkt.
Het nieuwe woongebouw vormt het sluitstuk van drie 'hofvormige' woongebouwen langs de Erasmusgracht. De 186 woningen bestaan uit 26 eengezinswoningen en 160 appartementen. Ingeklemd tussen de gebouwen komt een parkeergarage met 119 parkeerplaatsen voor de bewoners. Net als de twee andere woongebouwen langs de Erasmusgracht is het ontwerp van drie gerenommeerde architectenbureaus: Claus & Kaan, Dick van Gameren en Diederendirrix. Als aannemer treedt UBA Bouw uit Uithoorn op.
De woningen zijn deels bestemd voor vrije sector huur, deels gaat het om koopwoningen. De verkoop daarvan start zaterdag 8 maart.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS