Bouwinvest koopt 369 middenhuurwoningen in Sluishuis Amsterdam-Oost

21.02.18
Bouwinvest koopt 369 middenhuurwoningen in Sluishuis Amsterdam-Oost

Bouwinvest koopt 369 woningen in het project Sluishuis in Amsterdam-Oost. Het iconische gebouw van VORM Ontwikkeling en Besix RED op het Steigereiland bestaat uit een mix van circa 440 koop-, middenhuur- en vrije sector huurwoningen. De huurprijs van de ruime meerderheid van de huurwoningen in het Sluishuis ligt straks tussen de 825 en 975 euro per maand.

Het Sluishuis verrijst bij de entree tot IJburg. Het gebouw is een bijzonder ontwerp van de Deense architect Bjarke Ingels (BIG). Een gedeelte van het gebouw komt als een boog uit het water. Rond het gebouw bevinden zich aanlegsteigers, groene voorzieningen en een waterrijke binnenplaats. Bovendien behaalt het gebouw uitstekende duurzaamheidsscores. De woningen hebben een oppervlakte die varieert van 40 m2 tot 115 m2. "Bij de ontwikkelaars (VORM Ontwikkeling en Besix RED) is iedereen het erover eens dat dit één van de markantste gebouwen wordt in de portefeuilles van de ontwikkelcombinatie. Niet alleen de innovatieve architectuur, maar ook de unieke locatie en de hoge graad van duurzaamheid maken dat dit project het alledaagse overstijgt. De samenwerking met Bouwinvest maakt dat deze unieke architectuur bovendien toegankelijk wordt voor een breed publiek en dat past perfect in de strategie van beide ontwikkelaars,” aldus Thomas Veys, projectdirecteur bij Besix RED.

Volgens Bouwinvest past de aankoop van woningen in het Sluishuis goed bij de strategie van het Residential Fund. Nu al bevindt meer dan de helft van de portefeuille zich in het middensegment. Bouwinvest wil nog meer investeren in het middensegment vanwege de grote vraag naar huurwoningen onder duizend euro in de maand. “Ik ben enthousiast dat wij erin geslaagd zijn middenhuurwoningen te verwerven in zo’n karakteristiek gebouw. Voor beroepsgroepen in het maatschappelijke middenveld zijn er niet overal genoeg betaalbare huurwoningen meer. De inclusiviteit en vitaliteit van onze steden staat daarmee onder druk. Als institutionele investeerder met een lange termijn horizon voelen wij ons verantwoordelijk een bijdrage te leveren aan de oplossing”, aldus Michiel de Bruine, director Dutch Residential Investments.
Naar verwachting start de bouw Sluishuis in het derde kwartaal van 2018. Oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS