Het Parool

Ivens roept Amsterdamse corporaties op meer te bouwen

16.08.17
Volgens de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens leggen de Amsterdamse woningcorporaties onvoldoende prioriteit bij het verhogen van de bouwproductie. Dat meldt Ivens in een interview in Het Parool. Namens het stadsbestuur heeft Ivens de corporaties een brief geschreven om erop te wijzen dat de nieuwbouwproductie ook dit jaar nog niet de goede kant opgaat. De afgelopen twee jaar namen de corporaties minder in aanbouw dan afgesproken. De wethouder wil zijn conclusie overigens niet toelichten met de productiecijfers over 2017.

'Zonder een half leger ME komen ze niet binnen'

15.02.10

Een groep krakers verzamelde zich op maandagochtend 15 mei vroeg om de ontruiming van een kraakpand aan de Ringdijk 10 in Oost te voorkomen. Het verkrotte pand wordt bewoond door een moeder met twee kinderen. Het pand staat volgens de kraakbeweging al vijf jaar leeg. Eerst vertilde de vorige eigenaar zich in de verbouwingskosten. Sinds de zomer van 2009 heeft hypotheekgever Fortis het zelf in eigendom.

Aalsmeer krijgt 'werkhotel' voor Polen

17.10.11

Aalsmeer krijgt 'werkhotel' voor Polen

Het Parool bericht dat Aalsmeer het grootste Polenhotel van Nederland gaat bouwen. Het hotel krijgt 640 bedden. Als noodvoorziening wil de gemeente volgend jaar tijdelijk wooncontainers neerzetten. In Aalsmeer en omgeving wonen enkele duizenden Oost-Europese seizoenarbeiders, vaak in beroerde omstandigheden.

Zie Het Parool: Grootste Polenhotel in Aalsmeer (14-10-2011)

 

 

Olij: "Geen sociale woningen meer bouwen"

01.11.10

Olij: "Geen sociale woningen meer bouwen"

In een ingezonden bijdrage aan in Het Parool van 1 november  beveelt oud PvdA-stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij aan de komende vier jaar geen sociale woningen  te bouwen. Hij wil tevens dat de gemeente de onverkoopbare nieuwbouw van de corporaties overneemt. Tenslotte raadt hij het college aan voorlopig een streep te zetten door  IJburg 2.

Op helft van de Amsterdamse daken zonnecellen?

26.11.09

Op helft van de Amsterdamse daken zonnecellen?

Om de ambitieuze Amsterdamse klimaatdoelstellingen te halen moet er nog veel gebeuren. Bijvoorbeeld het voorzien van bijna de helft van alle Amsterdamse daken met zonnecollectoren. Ook zijn er nog  zeventig extra windmolens nodig. Dit alles om de  uitstoot van broeikasgas in 2025 veertig procent te verminderen ten opzichte van 1990. Beide operaties lijken nauwelijks te realiseren.

Amsterdam krijgt extra subsidie voor woningbouw

13.08.09

Amsterdam krijgt extra subsidie voor woningbouw

De eerste 100 miljoen euro aan steunmaatregelen van het rijk voor stilgevallen woningbouwprojecten is verdeeld. Volgens Het Parool krijgt Amsterdam subsidie voor de meeste woningen. Dankzij de steun zouden onder meer twee stilgevallen bouwprojecten op IJburg doorgaan. Een groot deel van de projecten valt verder onder de stedelijke vernieuwing en is bedoeld om de beoogde transformatie van zwakke buurten, zoals in West, op gang te houden. Voor twaalf projecten met in totaal 849 woningen was subsidie aangevraagd.

Pagina's

Abonneren op RSS - Het Parool