Overslaan en naar de inhoud gaan

CBRE zegt vertrouwen op in beheerder Change= Nieuw-West

Image

CBRE heeft geen fiducie meer in het realiseren van correct beheer van het Change=-gebouw aan het August Allebéplein in Amsterdam Nieuw-West. De gebouweigenaar heeft onlangs de overeenkomst met beheerder Change=, indertijd ook de ontwikkelaar van het complex, vanwege veelvuldig onzorgvuldig handelen opgezegd. Om de overgang naar een nieuwe beheerder mogelijk te maken, dient begin maart een kort geding bij de rechtbank in Amsterdam.

De vastgoedinvesteerder lijkt daarmee de zijde te kiezen van de huurders. Bewoners klagen al geruime tijd over veel te hoge servicekosten en onduidelijke jaarafrekeningen. Klachten worden niet correct afgehandeld. Ook verdenken zij Change=-eigenaar Ralph Mamadeus van onjuiste declaraties voor eigengewin. De Amsterdamse stichting !Woon voert regelmatig procedures tegen bedrijven van Mamadeus. En ook Tim Hofman heeft zich met zijn online-programma BOOS vastgebeten in de woningverhuurder. 
Vanwege tegenwerking bij de overgang naar een nieuwe beheerorganisatie sleept CBRE de oude beheerder voor de rechter.

Er zijn twee Change=-complexen in Amsterdam. Of de buitenlandse eigenaar van het complex in Zuidoost ook een andere beheerder nastreeft, is onbekend.