Common Grounds strijdt voor uitvoering plan 'Hoge Bretten'

01.03.15
Common Grounds strijdt voor uitvoering plan 'Hoge Bretten'

Ontwikkelaar Common Grounds wil door met de bouw van 650 studentenwoningen en 300 kleine huurwoningen in Amsterdam-Sloterdijk. De onderhandelingen over uitvoering van plan 'Hoge Bretten' moeten worden voortgezet, zo schrijft de ontwikkelaar in een brief aan de gemeente. Een nieuwe procedure voor ontwikkeling van kavel N-3 moet van de tenderkalender worden gehaald. Mocht dat niet gebeuren, dan dreigt Common Grounds met een schadeclaim van bijna 8 miljoen euro.
Common Grounds won eind 20011 de tender voor kavel N-3 met een door Tangram Architekten ontwikkeld bouwplan. Volgens het architectenbureau is na drie jaar lang intensief zoeken een combinatie van een solide ontwikkelaar, een grote belegger en een gerenommeerde bouwer bereid op de kortst mogelijke termijn een plan van hoge kwaliteit te realiseren.
Het Ontwikkelingsbedrijf gelooft echter niet in snelle uitvoering. Common Grounds heeft daarom afgelopen maand te horen gekregen dat de onderhandelingen over kavel N-3 niet worden voortgezet. De bewuste kavel is toegevoegd aan de nieuwe tenderkalender. Er wordt een nieuwe partij gezocht om van Sloterdijk een meer gevarieerd gebied met nieuwe bewoners en voorzieningen te maken.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS