Overslaan en naar de inhoud gaan

Corporaties zijn gestart met de ontwikkeling van Olympiakwartier Oost in Almere

Image

De bouw van Olympiakwartier Oost in Almere is officieel gestart. De woningcorporaties Alliantie en GoedeStede realiseren daar samen met Trebbe 224 woningen in Olympiakwartier Oost (Almere Poort). Het is het eerste deel van de wijk Stadstuinen. Het gaat om appartementen en woningen voor zowel de sociale huur, middenhuur als koop.

Wethouder Lindenbergh is blij dat hij weer eens bij een eerste-paalbijeenkomst kan zijn: “In een tijd waarin we terecht veel stilstaan bij de problemen met de woningbouwproductie is het ook mooi om te zien dat we desondanks blijven bouwen. Deze mijlpaal laat zien dat Almere Poort volop in ontwikkeling is én dat we met vereende krachten bezig blijven om de woningvoorraad in Almere uit te breiden en woningzoekenden te helpen.”

Het project bestaat uit drie appartementencomplexen met in totaal 175 appartementen en 49 grondgebonden woningen in twee hofjes. De architectuur is van de hand van Klunder Architecten. Een aantal grondgebonden woningen krijgt ‘groene gevels’. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming en daken met zonnepanelen. Verder worden groene daken op de bergingen geplaatst en nestkasten voor vleermuizen en gierzwaluwen in de gevels verwerkt.

Als alles volgens plan verloopt wordt de laatste woning naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 opgeleverd.