D66: 'Versnel aanpak sociale woningvoorraad'

21.09.15
D66: 'Versnel aanpak sociale woningvoorraad'

Wethouder Ivens van Wonen moet zo snel mogelijk een plan maken voor het renoveren van buurten en het isoleren van de sociale woningvoorraad. Zo meent Reinier van Dantzig, woordvoerder Wonen voor D66 Amsterdam. Hij wil van de wethouder weten hoeveel geld er nog in het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting zit en hoe dat bedrag sneller kan worden besteed aan het opknappen van sociale huurwoningen.

Van Dantzig haakt aan op de kritiek van Pierre van Rossum, de directeur Grond en Ontwikkeling, afgelopen zomer dat het Stimuleringsfonds zodanig is georganiseerd dat niemand meer het initiatief neemt. In de jongste prestatieafspraken met de corporaties en de Huurdersvereniging Amsterdam is vastgelegd dat het fonds wordt opgeheven. "Wij zijn blij dat het fonds wordt opgeheven want nu blijft het geld op de plank liggen, terwijl we het moeten investeren in het renoveren van buurten en in het isoleren van huizen. Maar er ligt nog geen plan. Wij roepen de wethouder op snel het geld in te zetten waar het voor is bedoeld," aldus Van Dantzig.

Zie: In gesprek met Pierre van Rossum (28-07-2015)

kritiek van Pierre van Rossum, de directeur Grond en Ontwikkeling, afgelopen zomer dat het Stimuleringsfonds zodanig is georganiseerd dat niemand meer het initiatief neemt." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS