Dertig meter hoog houten woongebouw

07.01.2015
Image

Frantzen et al architecten is gestart met de bouw van Patch22, een dertig meter hoog houten woningcomplex in Amsterdam-Noord. Het woongebouw in Buiksloterham wordt het hoogste houten gebouw van Nederland.
Patch22 wordt een energieneutraal gebouw met een houten draagconstructie van dertig meter hoog waarbij de houten kolommen, houten balken en houten wanden in het zicht blijven. De appartementen zijn flexibel indeelbaar door de holle vloeren waarin de installaties kunnen worden aangepast. Het gebouw voorziet in de eigen energiebehoefte door een grote hoeveelheid zonnepanelen op het dak en wordt verwarmd door een C02-neutrale houtgestookte cv-installatie. De EPC bedraagt 0,2.
Lemniskade is opgericht door Frantzen et al en H20 installatieadvies & bouwmanagement. Doel is Patch22 voor eigen rekening en risico te realiseren zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Pieters Bouwtechniek Amsterdam is de hoofdconstructeur. De bouw wordt uitgevoerd door Hillen en Roosen. Lemniskade won met dit gebouw in 2009 de Duurzaamheidstender Amsterdam Buiksloterham.