Overslaan en naar de inhoud gaan
Top
Redactioneel

Interactie

In het vorige nummer hief architectuurhistoricus Vincent van Rossem een verrassend loflied aan op de Westelijke Tuinsteden: ”meesterwerken van de naoorlogse huisvestingspolitiek, en niet te overtreffen”. Hij vindt de geplande herstructurering “niet alleen asociaal, maar ook een aanslag op onze culturele erfenis”. En daarbij volgt de retorische vraag: “Wat is er toch mis met de portieketagewoning?”
Het antwoord komt per e-mail van Martin Werkman, oud-voorzitter van stadsdeel Bos en Lommer: “gewoon te klein, te gehorig, uitgewoond, zonder cv, een zwaar verouderde buitenruimte. Niet meer van deze tijd.”
Volgens Werkman is de herstructurering van het naoorlogse Amsterdam-West niet alleen dringend noodzakelijk, maar ook onontkoombaar. Hij raadt Van Rossem aan de gezellige SP-bus eens te verlaten, die portiekwoningen van binnen te bekijken en met bewoners te praten. Van Rossem koestert volgens hem “een levend lijk”, dat hij ook nog wil laten wegrotten.
De volledige reactie van Werkman is te lezen op onze site.
In het volgende nummer wijden we overigens een uitgebreid thema aan de Westelijke Tuinsteden, annex Parkstad, het omvangrijkste stedelijke vernieuwingsproject van Amsterdam.
Vanaf volgend nummer gaan we ook in de papieren NUL20 meer structureel ruimte reserveren voor ingezonden bijdragen. In de rubriek Forum zullen we (ingekorte) reacties op artikelen of columns, en zelfstandige bijdragen over het Amsterdamse woonbeleid publiceren. Ik zie uw opiniërende, diepgravende of interessante bijdragen graag tegemoet. Mijn hoop is dat NUL20 daardoor nog sterker zal uitgroeien tot het platform waar het debat over het Amsterdams woonbeleid op niveau wordt gevoerd.
Over interactie gesproken. NUL20 bestaat nu 1 jaar. Wij willen heel graag weten wat u ervan vindt. Bij dit nummer vindt u daarom een lezersenquête. Mag ik vijf minuten van uw tijd vragen om deze vragenlijst in te vullen en op te sturen. Bij voorbaat dank

Fred van der Molen
Hoofdredacteur
fred@nul20.nl