Overslaan en naar de inhoud gaan

Dudok Wonen wil driehonderd sociale huurwoningen bouwen in Almere

Image

Dudok Wonen wil de komende vijf jaar driehonderd sociale huurwoningen bouwen in Almere. Begin 2025 is start bouw voorzien van 165 woningen in de wijk Europakwartier Oost. Ook gaat de Hilversumse corporatie verder met locatie Kroatiëkade. Daarbovenop is Dudok Wonen bereid om middeldure huurwoningen en sociale koopwoningen te realiseren.

Zo blijkt uit de jongste prestatieafspraken voor 2023-2024 van Dudok Wonen met de gemeente Almere en vertegenwoordigers van huurders. Volgens interim-bestuurder Wijnand Fassotte is het belangrijk dat corporaties en gemeente zorgen voor een juiste mix aan woningen, met voldoende aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit. Daarom verkent zijn corporatie de mogelijkheden van houtbouw.
Ook spannen gemeente en Dudok Wonen zich in voor de huisvesting van aandachtgroepen, waaronder woningzoekenden die tussen wal en schip vallen op de woningmarkt. Zo blijft Dudok in 2023 in de Driehoek in Almere Poort 23 appartementen verhuren volgens het woonconcept in between places

“De huidige krappe woningmarkt vraagt om meer regie. Het is dan ook belangrijk dat we veel woningen bouwen die voor starters geschikt zijn. Woningcorporaties zijn in die opgave belangrijke partners. Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn de juiste afspraken te maken, die zowel ambitieus als realistisch zijn", aldus wethouder Julius Lindenbergh.