Eerste verhuizing Passend Wonen Zandvoort

08.05.14
Eerste verhuizing Passend Wonen Zandvoort

De eerste kandidaat van ‘Passend Wonen Zandvoort’ is verhuisd. Na 49 jaar ruilt een huurster van De Key haar eengezinswoning in voor een appartement in het centrum van het dorp. “In plaats van naar een seniorenwoning is dit mijn kans om naar een mooi ruim gelijkvloers appartement te verhuizen.” vertelt de huurster. Dit appartement past bij haar levensfase en de verhuizing geeft andere huurders van De Key meer kans op een passende woning in Zandvoort. Inmiddels wordt de verhuizing van de tweede kandidaat voorbereid.
‘Passend Wonen Zandvoort’ stimuleert de doorstroming door verhuizen aantrekkelijk te maken voor 65+ers met een eengezinswoning. Senioren die graag naar een kleinere woning willen verhuizen behouden hun huidige huur en kunnen rekenen op de hulp van een Wooncoach. Als de 65+er verhuist, komt er een eengezinswoning vrij voor een gezin dat graag groter wil wonen. Vervolgens kan het vrijgekomen appartement toegewezen worden aan een tweepersoonshuishouden en komen er woningen vrij voor starters.
Woningen die vrijkomen via ‘Passend wonen Zandvoort worden met voorrang voor huurders van De Key aangeboden. Op deze manier hebben huurders van De Key een grotere kans om een woning te vinden die past bij hun levensfase of gezinssituatie.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS