Eigen Haard renoveert in Indische Buurt

03.12.13
Gert Dijkstra, Manager Woonservice van Eigen Haard met bewoonster Corine de Wit voor haar vernieuwde woning. De Wit is  de eerste bewoner die terugkeert naar het gerenoveerde pand.
Eigen Haard renoveert in Indische Buurt

Woningstichting Eigen Haard is gestart met de oplevering van 53 gerenoveerde sociale huurwoningen in de Boeton/Nias/Karimatstraat in de Indische Buurt in Amsterdam. Het wooncomplex uit de jaren '20 stond op slechte fundering. De appartementen waren klein, gehorig en niet goed geïsoleerd. De woningen zijn door de renovatie van G naar A/B-energielabel opgeschoven.

Het dak en de kozijnen zijn vernieuwd en passen weer bij het oorspronkelijke ontwerp. Elke woning heeft nu een eigen cv-installatie en mechanische ventilatie. Er zijn ruimere woningen gemaakt door woningen samen te voegen en zes rolstoelwoningen op de begane grond gerealiseerd.

Eigen Haard renoveert volop door in de de Indische Buurt. Zoals rond het Makassarplein: 69 woningen, 34 sociale huurwoningen –waarvan 21 met lift- en 35 koopwoningen en flexibel in te delen bedrijfsruimtes; aan de Sumatrastraat: 25 sociale huurwoningen en aan de Batjanstraat 1, de renovatie het voormalige buurthuis ’t Karrewiel, tot een horeca -en flexibele bedrijfsruimte. In 2014 start Eigen Haard met grote vernieuwingsprojecten aan het Sumatraplanstoen en aan de Zeeburgerdijk.

Op de foto: Gert Dijkstra, Manager Woonservice van Eigen Haard met bewoonster Corine de Wit voor haar vernieuwde woning. De Wit is de eerste bewoner die terugkeert naar het gerenoveerde pand.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS