Eigen Haard wint prijs met wijkpartners

07.10.2014

De wijkpartnerovereenkomsten van Eigen Haard hebben een ERHIN award gewonnen, een Europese prijs voor verantwoorde woningbouw. De wijkpartnerovereenkomst won van ruim veertig inzendingen uit twaalf landen in de categorie sociale duurzaamheid.

Eigen Haard zegt graag samen te werken met zelfredzame bewoners. Wijkpartnerovereenkomsten helpen daarbij: "Het schept duidelijke verwachtingen tussen Eigen Haard en de wijkpartner. De samenwerking krijgt vorm door het ruilen van middelen en diensten," aldus de corporatie. Eigen Haard stelt bijvoorbeeld goedkope kantoorruimte beschikbaar.
De jury van de ERHIN award liet zich overtuigen door voorbeelden als Stichting MOI en Tante Gerritje in Amsterdam. MOI staat voor Maatschappelijke Ondersteuning en Integratie. De stichting wordt gerund de zussen Shazia en Jasmin Ishaq. MOI helpt met een luisterend oor, taalonderwijs, integratiemaatjes en schuldhulpverlening. Degene die hulp krijgt, probeert op zijn beurt weer iemand anders te helpen. Buurtatelier Tante Gerritje organiseert workshops en community art projecten, gericht op de activering van migrantenvrouwen en eenzame ouderen, het stimuleren van zelfredzaamheid, talentontwikkeling en bewust omgaan met het milieu.
Eigen Haard heeft naast stichting MOI en tantje Gerritje met nog zo’n twintig organisaties, verspreid over buurten, wijkpartnerovereenkomsten afgesloten.