Frank van Dalen treedt terug als gemeenteraadslid

21.11.2011

Frank van Dalen treedt terug als gemeenteraadslid

Frank van Dalen, lid van de Gemeenteraad voor de VVD in Amsterdam, heeft besloten terug te treden als raadslid. Hij kwam in opspraak na berichtgeving in Het Parool. Hij zou een hotel runnen zonder vergunning en onjuiste verklaringen hebben afgelegd. 

Van Dalen: ‘Ik heb fouten gemaakt in de communicatie rondom mijn zakelijke activiteiten. Ik had nog transparanter en duidelijker moeten zijn naar mijn fractiegenoten en mijn partij. Nimmer heb ik misbruik gemaakt van mijn positie voor eigen gewin, dat past mij niet. Toch schaadt mijn slechte communicatie de VVD Amsterdam. En dat wil ik niet.”

Hij vervolgt: “Ik vind het triest dat het zo heeft moeten lopen. Sinds het begin van mijn raadslidmaatschap heb ik met hart en ziel gewerkt aan het realiseren van de idealen van de Amsterdamse VVD, verwoord in haar partijprogramma. Loyaal heb ik meegewerkt aan de uitvoering van het collegeprogramma. Ik heb het volste vertrouwen dat er een rechtvaardige oplossing wordt gevonden voor mijn zakelijke dispuut met het stadsdeel Centrum van de gemeente Amsterdam. Dat gaat echter tijd kosten. En ik wil niet dat het functioneren van de VVD in Amsterdam gedwarsboomd wordt door eindeloos gepraat over mijn zakelijke activiteiten”.

De Amsterdamse VVD-fractie zegt in een verklaring kennis genomen te hebben van het besluit van Frank van Dalen: "Wij respecteren zijn besluit, danken hem voor zijn inzet en begrijpen zijn redenen om deze voor hem persoonlijk ingrijpende stap te zetten. Wij beseffen terdege dat dit voor Van Dalen een zeer moeilijk besluit is. Wij hopen dat deze stap Van Dalen de ruimte geeft zo spoedig mogelijk zijn zakelijke problemen tot een goede oplossing te brengen."

Meer informatie:

Video AT5 waarin Van Dalen zijn aftreden toelicht (21-11-11)
Lees ook: Hotel Van Dalen wel degelijk zeer onveilig (19-11-11)
Lees ook: VVD: illegaal hotel Van Dalen is geen probleem (17-11-11)
Lees ook: Raadslid eigenaar 'illegaal hotel' (16-11-11)

 

Trefwoorden