Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Purmerend bouwt 118 tijdelijke woningen voor urgent woningzoekenden

Image

De gemeente Purmerend bouwt voor eigen risico 118 tijdelijke woningen voor inwoners die om wat voor reden dan ook op korte termijn tijdelijke huisvesting nodig hebben. De woningen komen op vier verschillende locaties in Purmerend: het Karekietpark, de Etserstraat, de Kanaaldijk en de Westerweg. De huurders betalen gemiddeld vijfhonderd euro per maand.

Purmerend kent 3.500 woningzoekenden. De wachttijd voor een sociale huurwoning is opgelopen tot twaalf jaar. De bouw van tijdelijke woningen kan volgens wethouder Thijs Kroese de druk op de woningmarkt wat verminderen. "Wij willen iets doen voor die mensen die door het huidige woningtekort tussen wal en schip vallen." De gemeente regelt de bouw helemaal zelf. Plaatselijke corporaties ontbreekt het, zo heeft Kroese na overleg gemerkt, aan de financiële middelen om naast reguliere woningbouw ook nog zoveel tijdelijke woningen te bouwen. De gemeente heeft 9 miljoen beschikbaar voor het project. Uiteindelijk wil Purmerend tweehonderd tijdelijke woningen realiseren.

De eerste 118 makkelijk verplaatsbare woningen worden geleverd door De Meeuw & Nezzt. De bouwer is geselecteerd door een speciale commissie van omwonenden, een architect, een stedenbouwkundige en een ambtenaar van de gemeente. "We gaan een nieuwe generatie modulaire en flexibele woningen realiseren. De woningen zijn all-electric en scoren bovengemiddeld op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde", aldus directeur Bas de Haan van De Meeuw.