Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeentelijke onderscheiding voor Saar Boerlage

Gemeentelijke onderscheiding voor Saar Boerlage

Donderdag 14 april heeft wethouder Van der Burg het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan mevrouw Saar Boerlage. Zij ontving de onderscheiding tijdens een speciaal georganiseerd afscheid bij WOUW, een netwerk maatschappijkritische 50+ vrouwen op de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Mevrouw Boerlage is meer dan 25 jaar lid van dit netwerk.

Boerlage heeft zich bij WOUW vooral ingezet voor het ouderenbeleid en de vrouwenemancipatie. Zij was onder anderen betrokken bij de Ouderen Advies Raad in Oost en actief in vrouwencentrum de Kat. Daarnaast heeft zij zich op vele fronten ingezet voor vele andere projecten in de stad.

Naast haar inzet voor WOUW is mevrouw Boerlage jarenlang raadslid van de gemeente Amsterdam (Centrale Stad en Stadsdeel Amsterdam Oost en Amsterdam Centrum) geweest. De raadswerkzaamheden van mevrouw Boerlage zijn niet meegenomen in de beoordeling van de toekenning van deze gemeentelijke onderscheiding.

Het Ereteken van Verdienste wordt toegekend aan diegenen die zich gedurende 25 jaar onbezoldigd op het bestuursniveau (voorzitter, secretaris, penningmeester, lid dagelijks bestuur) heeft ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling. Het ereteken wordt ook in uitzonderlijke gevallen uitgereikt aan iemand die de stad door zijn werk promoot.

Boerlage is nog altijd zeer actief. Woensdag 13 April was zij nog inspreker bij de Raadscommissie Bouwen en Wonen.