Het Gooi neemt mogelijk 778 huurwoningen in Muiden en Muiderberg over van Ymere

03.08.2021
Image

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken onderzoekt de mogelijke overname van 778 sociale huurwoningen van Ymere in Muiden en Muiderberg. Na technisch onderzoek valt een definitief besluit. Over de eigendomswissel moet voor het eind van 2021 duidelijkheid ontstaan.

“De reden voor overdracht is dat Ymere zich meer wil concentreren op het kerngebied van de Metropoolregio Amsterdam”, aldus regiomanager Kim Ronner. “We staan in ons kerngebied voor een grote woonopgave; zowel als het gaat om nieuwbouw als renovatie en verduurzaming van bestaande woningen en het betaalbaar houden van de huren.’’
De mogelijke overname is voor woningcorporatie Het Gooi en Omstreken van grote betekenis. “Het Gooi en Omstreken maakt zich hard voor het behoud van de sociale huurvoorraad in ons werkgebied. De woningen van Ymere in Muiden en Muiderberg sluiten goed aan op ons overige bezit in Gooise Meren”, zo zegt directeur Maarten van Gessel. Als Ymere de woningen aan Het Gooi en Omstreken overdraagt, dan heeft dat geen consequenties voor de huidige huurders.

Ymere is al langer bezig met het afstoten van huurwoningen en grondposities buiten haar kerngebied. De afgelopen jaren werden onder meer woningen in Leiden, Leiderdorp, Sassenheim, Hillegom en in de regio Almaar overgedaan aan andere verhuurders.