Groot aantal bewoners kunnen terugkeren naar Beukenhorst

17.09.14
Groot aantal bewoners kunnen terugkeren naar Beukenhorst

De Key meldt dat de 72 huishoudens uit het zogenoemde ‘blauwe deel’ van de flat Beukenhorst kunnen terugkeren naar hun woning. Eerder werd het laagbouwdeel (groen) al vrijgegeven. Om bewoners zo goed mogelijk te begeleiden bij de terugkeer naar hun woningen organiseert De Key spreekuren.
De stut- en stempelwerkzaamheden in het gedeelte waar de explosie heeft plaatsgevonden (rood op het flatschema) zijn afgerond. De afdeling Bouw- en Woningtoezicht van Diemen heeft de werkzaamheden geïnspecteerd. Bewoners kunnen onder begeleiding hun woning betreden om spullen op te halen. Deze 32 woningen blijven voor een langere periode onbewoonbaar. De huishoudens uit dit deel hebben een persoonlijke woonbegeleider. Deze medewerkers van De Key begeleiden de herhuisvesting naar tijdelijk woonruimte voor de bewoners uit het rode blok.

Donderdag 4 september vond een explosie plaats bij de liftschacht van de flat. Hierbij zijn twee mensen om het leven gekomen, waarvan één medewerker van De Key. De flat Beukenhorst telt in totaal 193 woningen. 54 huishoudens konden direct terugkeren, 35 huishoudens wat later en 72 huishoudens vanaf 17 september. De 32 huishoudens uit het rode deel krijgen vervangende woonruimte aangeboden.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS