‘Groot tekort aan studentenkamers’

08.09.2011

‘Groot tekort aan studentenkamers’

Amsterdam heeft nog steeds een groot tekort aan studentenkamers. Zo heeft Asva, de belangenbehartiger van Amsterdamse studenten becijferd. Er moeten minstens 14.000 worden bijgebouwd; vijfduizend meer dan de gemeente noodzakelijk vindt.

Volgens voorzitter Aline Peters telt de stad 109.000 studenten; zeventien procent meer dan uit cijfers van de gemeente blijkt. Ook schat zij het aantal woningzoekende studenten hoger in. Veel studenten gaan volgens haar niet eens op zoek, omdat het in Amsterdam onevenredig moeite kost een kamer te vinden.

Er wordt overigens wel resultaat geboekt met de uitbreiding van het aantal studentenkamers. De DUWO Rochdale Combinatie heeft begin september 230 studentenkamer in wooncomplex Daalwijk in Amsterdam-Zuidoost in gebruik genomen. Daalwijk is fors gerenoveerd. De studentenkamers in de kop van het complex zijn een mix van twee-, drie- en vierkamergroepen met gedeelde voorzieningen. De oppervlakte varieert van tien tot twintig m2. De kamers waren direct na oplevering verhuurd.[BP] 

Trefwoorden