Overslaan en naar de inhoud gaan

Grootscheepse verbetering van De Punt in Amsterdam-Noord 

Image

Lieven de Key heeft een begin gemaakt met de grootscheepse renovatie van 348 woningen en 8 bedrijfsruimten in de monumentale buurt De Punt, een deel van de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. De renovatie vindt gefaseerd plaats en duurt tot de zomer van 2024.  

De Punt is een beschermd stadsgezicht. “We renoveren met respect voor de lange historie van de buurt. De woningen krijgen de oorspronkelijke elementen en kleuren terug, zodat De Punt de mooie uitstraling krijgt die het verdient”, aldus projectontwikkelaar Alice Min. De woningen worden beter geïsoleerd, ze krijgen een modern ventilatiesystem en vernieuwing van de elektrische installatie maakt gasloos koken mogelijk. Ook worden de woningen brandveilig gemaakt. 

Bewoners overhandigden in oktober 2017 een zwartboek met onderhoudsklachten bij Lieven de Key. Dat leidde tot het opstellen van een onderhoudsplan voor de ‘Vogelpunt. In een constructieve samenwerking met bewoners, stichting !WOON en de corporatie zijn afspraken gemaakt over de benodigde werkzaamheden en de rechten van de bewoners. Bewoners verhuizen tijdelijk naar een wisselwoning of verhuizen naar een al gerenoveerde woning in hun eigen buurt.