HA zoekt nieuwe bestuursleden

27.10.16
HA zoekt nieuwe bestuursleden
De Huurdersvereniging Amsterdam is bezig zichzelf te vernieuwen. In januari moet de nieuwe organisatie er staan, inclusief een nieuw bestuur. Anders dan in het verleden worden de nieuwe bestuursleden volgens de huidige voorzitter Winnie Terra niet geacht hun halve werkweek in het bestuurswerk te steken. Met een beschikbaar van maximaal zes uur per week moet het gaan lukken, meer taken zullen door het ondersteunend bureau worden uitgevoerd. De bestuurders krijgen ook een vergoeding van 9000 euro bruto op jaarbasis.
De HA roept ook ervaren bestuurders die niet afkomstig zijn uit de huurdersbeweging op om te solliciteren. Terra: "Specifiek zijn we op zoek naar mensen die stevig in hun schoenen staan. Die tegen druk kunnen van derden. En die de toekomstige directeur steunen in de vernieuwing. Zoals in de profielen staat vermeld zijn we bijvoorbeeld dus ook op zoek naar iemand met een human resource management achtergrond of iemand die dit soort processen eerder heeft meegemaakt."
De vernieuwde HA gaat zich richten op alle Amsterdamse huurders. Tot nu toe lag de focus op huurders in de sociale sector en dan met name corporatiehuurders. Terra: "We willen meer contact krijgen met huurders in de vrije sector en bijvoorbeeld met nieuwkomers en starters. Het streven is om uit te groeien tot een belangrijke netwerkorganisatie waar het liefst alle Amsterdamse huurders en verhuurders bij zijn aangesloten.”
Vanuit het huidige bestuur gaan in ieder geval Jan Kok (penningmeester) en Mellouki Cadat solliciteren. Winnie Terra, Harry Mertens en Siep van der Werf gaan niet solliciteren voor een bestuursfunctie. 
 
Relevante links:
Informatie over de vacatures vind je HIER

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS