Hans Gerson nieuwe directeur Noordwaarts en IJoevers

24.06.10

Hans Gerson nieuwe directeur Noordwaarts en IJoevers

Voormalig wethouder Hans Gerson is de nieuwe directeur van projectbureau Noordwaarts en projectbureau Zuidelijke IJoever. De beide projectbureaus zijn verantwoordelijk voor de herontwikkeling van zowel de Zuidelijke als de Noordelijke IJoevers en het Centrum Amsterdam Noord.  Hij volgt René Grotendorst op die bestuursvoorzitter is geworden van Rochdale.
Hans Gerson volgde in 2009 Tjeerd Herrema op als wethouder Verkeer en Vervoer, met daarin het dossier Noord/Zuidlijn, wonen en monumentenzorg. Hij is al 34 jaar in dienst van de gemeente Amsterdam. Na zijn studie Planologie en Economie, begon hij zijn loopbaan als bestuursassistent bij de gemeente Amsterdam.
Na diverse functies binnen de gemeente op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Grondzaken was Gerson van 1990 tot 2000 directeur van het Gemeentelijke Grondbedrijf Amsterdam. In september 2000 werd hij aangesteld als algemeen directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf. Gerson droeg in zijn tijd in dienst van de gemeente Amsterdam onder meer bij aan de ontwikkeling van de Zuidelijke IJoever, Ceres en de Amsterdam ArenA.

 

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS