Overslaan en naar de inhoud gaan

Historische uitstraling keert terug in De Punt in Amsterdam Noord

Image

De eerste bewoners zijn inmiddels teruggekeerd in hun gerenoveerde woningen in de wijk De Punt in Amsterdam Noord.  De woningen laten weer de oorspronkelijke elementen en kleuren zien die bij vorige opknapbeurten waren verdwenen. De Punt is inmiddels een rijksbeschermd stadsgezicht met karakteristieke kleine woonblokken en pleintjes. In het voorjaar van 2022 startte bouwer ERA Contour met de werkzaamheden. De gerenoveerde woningen hebben energielabel A en moderne ventilatie. De vernieuwde elektrische installatie maakt gasloos koken mogelijk. 

Lieven de Key en TBI-onderneming ERA Contour tekenden recent de aannemersovereenkomst voor het vervolg en afronding van de grootscheepse renovatie in de monumentale buurt De Punt in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Daar renoveert Lieven de Key 348 woningen en acht bedrijfsruimten. De renovatie van in totaal 31 woonblokken duurt tot het najaar van 2024.

De Punt bestaat al zo'n 100 jaar. Deze noordelijke punt van de Vogelbuurt moest dringend gerenoveerd moet worden. Bewoners overhandigden in oktober 2017 een zwartboek met onderhoudsklachten bij Lieven de Key.