Hubert Möllenkamp persoonlijk failliet

25.01.2012

Hubert Möllenkamp persoonlijk failliet

De rechtbank in Lelystad heeft Hubert Möllenkamp, ex-directeur van de Amsterdamse woningstichting Rochdale, persoonlijk failliet verklaard. Het faillissement is dinsdag uitgesproken, zo heeft de rechtbank bevestigd.

Möllenkamp werd begin 2009 ontslagen nadat een reeks dubieuze transacties aan het licht kwam. Zo zou de ex-directeur betrokken zijn geweest bij dubieuze transacties met vastgoedbedrijf Nawon en met Multi Vastgoed. Bovendien zou hij zichzelf hebben verrijkt door illegaal zijn pensioen te verhogen. Rochdale claimde zes miljoen euro van Möllenkamp. Met het faillissement lijkt het er op dat hij die claim bij lange na niet kan opbrengen.

Op 31 augustus heeft de kantonrechter in een tussenvonnis twee later ingebrachte vorderingen van Rochdale doorverwezen naar de civiele rechter. Over de oorspronkelijke vordering van €1,3 miljoen wil de kantonrechter in Lelystad wel een uitspraak doen, maar niet nadat partijen extra informatie op tafel leggen. Een nieuwe zittingsdatum is nog altijd niet bepaald. Eerder ging in februari een zitting in de rechtszaak niet door, nadat Möllenkamps advocaat meldde dat zijn cliënt geen geld had om hem te betalen. 

Zie ook:
Rochdale wil 6 miljoen van Möllenkamp (NUL20, 09-02-2011)

Bron
NUL20

Trefwoorden