Huurders kunnen energiezuinige wasmachine voortaan huren

07.06.12

Huurders kunnen energiezuinige wasmachine voortaan huren

Huurders van  Eigen Haard krijgen de mogelijkheid energiezuinige huishoudapparaten te huren. De woningcorporatie tekende daartoe met Bosch en Turntoo een intentieverklaring op de vastgoedbeurs Provada. Doel is deze wat duurdere apparaten zo bereikbaar te maken voor huurders met een kleine portemonnee. Met als uiteindelijk resultaat een lagere energierekening en minder C02-uitstoot. 

Stijgende energieprijzen vormen een bedreiging voor de betaalbaarheid van het wonen. Nico Nieman, bestuur Eigen Haard: “Onderzoek toont aan dat er in de sociale huursector maar weinig huurders gebruik maken van huishoudapparaten met energielabel A of hoger. (...) Door het faciliteren van energiezuinige apparaten helpen wij onze bewoners de energielasten zo laag mogelijk te houden”.

Partners in het project zijn de fabrikant van huishoudapparatuur Bosch en Turntoo. Architect Thomas Rau, oprichter van Turntoo: ’’Wij streven naar een toekomst waarbij gebruikers diensten afnemen in plaats van producten, producenten eigenaar blijven van de producten, producten ‘grondstofbanken’ worden en grondstoffen beschikbaar blijven voor toekomstige generaties."

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS