Karin Laglas vertrekt bij woningcorporatie Ymere

23.11.2020
Image

Karin Laglas (61) vertrekt per 1 juni volgend jaar als voorzitter van de directieraad van woningcorporatie Ymere. Hoewel ze naar eigen zeggen ‘nog wel een tijdje meekan’ wil ze de transitie maken naar een ander leven, legt ze uit in een afscheidsinterview in Vastgoedmarkt.

Laglas trad begin in 2014 aan als opvolger van Roel Steenbeek. “Het was voor wooncorporaties een uitermate woelige tijd, zo vlak na de parlementaire enquête. Het imago van de sector was niet fraai. Ymere heeft toen een ingrijpende reorganisatie doorgemaakt. Die reorganisatie moest worden geïmplementeerd om Ymere financieel robuuster te maken. En dat alles met een heldere verankering van onze maatschappelijke doelen in een nieuwe koers. Dat is allemaal op orde en kristalhelder. Het is dus helemaal niet verkeerd dat iemand het stokje overneemt”, aldus de scheidend directievoorzitter.

Karin Laglas volgde een opleiding tot civiel ingenieur aan de TU Delft, was projectontwikkelaar, directeur bij Rodamco Nederland en decaan en hoogleraar aan de TU Delft. Sinds haar overstap van commercieel vastgoed naar sociale woningbouw vervult zij een aantal commissariaten.

Trefwoorden