De Key bouwt 145 studentenwoningen in Dapperbuurt

07.02.14
De Key bouwt 145 studentenwoningen in Dapperbuurt

Woonstichting De Key bouwt 145 zelfstandige studentenwoningen in Amsterdam-Oost. Het complex van vier en vijf verdiepingen op de hoek van de Vlamingstraat/Pontanusstraat levert volgens de corporatie een bijdrage aan een nog grotere variatie van buurtbewoners in de Dapperbuurt.
De nieuwe woningen, met eigen keuken, douche en wc, zijn primair bedoeld voor studenten vanaf 23 jaar. Onderin het gebouw komt een inpandige fietsenstalling. In het plan is ook een gemeenschappelijke binnentuin opgenomen en plek voor twee bedrijfsruimten. De plannen voor de studentenwoningen passen in het huidige bestemmingplan. De bouw start begin volgend jaar.
Met het plan komt de corporatie tegemoet aan de grote vraag naar studentenwoningen. Amsterdam blijft populair onder studenten. Ook komende jaren verwachten universiteiten en hogescholen een flinke aanwas van jongeren. De druk op passende woonruimte neemt daardoor nog verder toe. Tegelijk zullen volgens De Key de komende jaren diverse, tijdelijke studentencomplexen plaats moeten maken voor nieuwe woningbouw.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS