De Key investeert in zorgboerderijen Klarenbeek en Landlust

24.01.13
Boederij Klarenbeek aan de Amstel
De Key investeert in zorgboerderijen Klarenbeek en Landlust

Woonstichting De Key investeert dit jaar in de zorgboerderijen Klarenbeek en Landlust. De boerderijwoning en bijbehorende stallen van stadslandgoed Klarenbeek aan de Amstel worden gerenoveerd. Op het stadslandgoed Landlust worden tevens nieuwe woningen gebouwd voor cliënten van Cordaan.

Samen met zorginstelling Cordaan en andere projectpartners maakt De Key van Klarenbeek aan de Amstel een stadslandgoed waar dagbesteding en recreatie samengaan. De planning is om onderhoud en restauratie december 2013 af te ronden. Vanaf dat moment staat het stadslandgoed ook (weer) open voor bezoekers. Cordaan biedt op Klarenbeek nu al dagbesteding aan cliënten met een verstandelijke beperking of psychiatrische aandoening. Ze werken mee in de moestuin. Klarenbeek krijgt ook een recreatieve functie. Na de renovatie zijn boerderij en theetuin te bezoeken. Er komt een verkooppunt voor biologische groente. 

Stadslandgoed Landlust

De Key bouwt op het stadslandgoed Landlust een woonvoorziening waar zorginstelling Cordaan straks beschermd wonen biedt aan 24 cliënten. Ook renoveert De Key de boerderij en stallen zodat deze gebruikt kunnen worden voor dagbesteding. Naast de cliënten die op Landlust wonen, zullen ook cliënten met een verstandelijke beperking naar Landlust komen voor dagbesteding. De planning is om bouw en renovatie december 2013 af te ronden.

De Key en Cordaan ontwikkelen Landlust samen met diverse partijen tot een Stadslandgoed. Hier wordt zorg gecombineerd met recreatie. Er komen: een biologische kwekerij, een theetuin en een winkeltje waar 50 cliënten in dagbesteding kunnen werken. In het winkeltje zijn tuinplanten en biologische producten te koop. De cliënten werken ook mee in de catering voor de bewoners en medewerkers van Landlust. Tot slot vormt Landlust de vertrekbasis voor cliënten van Cordaan die in de regio groenwerkzaamheden verrichten, zoals tuinonderhoud bij bedrijven in de stad.

Boerderij Landlust, gebouwd in 1895, ligt aan de Gaasp en maakt onderdeel uit van de Diemerscheg. Dit is het gebied tussen het IJmeer, Amsterdam en de rivieren de Gaasp en de Vecht.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS