De Key ontvangt 1200 internationale studenten

14.08.15
De Key ontvangt 1200 internationale studenten

Ze zijn er weer. Een nieuwe lading internationale studenten. Woonstichting De Key verwelkomt dezer dagen 1200 nieuwe huurders. De internationale studenten huren een gemeubileerde kamer van De Key voor de duur van een half jaar. Vrijdag 14 augustus werd de eerste groep ontvangen bij gebouw 904 op het Science Park in Amsterdam.

De studenten worden op Schiphol opgevangen door de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hierna worden ze per pendelbus naar het Sciencepark gebracht. Daar overhandigen medewerkers van De Key de huissleutels. Nadat alles geregeld is kunnen de studenten naar hun kamers in Amsterdam. De Key heeft hier een gratis shuttle service voor georganiseerd.
De studenten hebben hun kamer geboekt via een digitaal reserveringssysteem. Alle administratieve rompslomp is daardoor al voorafgaand aan de aankomst in Nederland afgerond.
Amsterdam is een populaire stad onder internationale studenten. De Key biedt, naast de huisvesting van reguliere studenten, aan ruim 1500 internationale studenten onderdak. Zij verblijven maximaal één jaar in de studentenkamer.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS