Kraaipanschool wint ook de Nieuwbouwprijs 2014

24.10.14
Kraaipanschool wint ook de Nieuwbouwprijs 2014

Het nieuwbouwproject Kraaipanschool in de Transvaalbuurt heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014 gewonnen. De prijs werd vrijdagmiddag 24 oktober door wethouder Laurens Ivens van wonen uitgereikt. Eerder won dit project ook al de Zuiderkerkprijs. De winnaar kreeg ruim 15 procent van de stemmen. Tweede werden De Wenslauerstraathuisjes (14,2%) en derde het renovatieproject in de Bankastraat (11,6%).

Het winnende project omvat deels renovatie en deels nieuwbouw.De monumentale Kraaipanschool is weer als nieuw en bevat nu (aangepaste) woningen voor mensen met een psychiatrische aandoening. In de Hofmeyrstraat zijn vijftig seniorenwoningen gebouwd. Zorginstelling Cordaan heeft aan de Transvaalkade en Hofmeyrstraat vijf groepswoningen voor dementerende ouderen gekregen. Verder biedt het project onderdak aan servicepunt Kraaipan. De Hofmeyrstraat heeft er een nieuw buurtpleintje bij gekregen.

Opdrachtgever is eigenaar Ymere. De architect van de nieuwbouwwoningen is Arjan Hoogeveen. Het ontwerp past in de stijl van de authentieke Berlage-architectuur in de directe omgeving. In de Kraaipanschool zijn bij de renovatie de originele details teruggebracht.

Meer informatie over het project staat op de site van de Nieuwbouwprijs

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS