Laatste gat Noordzijde Laan van Spartaan gevuld

30.10.14
Laatste gat Noordzijde Laan van Spartaan gevuld

Dinsdag 4 november start de bouw van 184 woningen op Laan van Spartaan. Op de laatste nog vrije locatie op de noordstrook komen 26 eengezinswoningen en 158 appartementen. De eengezinswoningen zijn allemaal verkocht. De 42 appartementen voor de verkoop gaan in het voorjaar van 2015 in de verkoop. De overige appartementen zijn bestemd voor de vrijsectorhuur.

In de afgelopen jaren is rond de voetbalvelden een wijk ontstaan met koop- en huurwoningen voor gezinnen, studenten en ouderen. Laan van Spartaan kenmerkt zich door allerlei sportvoorzieningen: voetbal in het midden van de wijk, een sporthal waar eredivisiebadminton wordt gespeeld, en een klimhal in gebouw De Tribune. Daarnaast herbergt de wijk Circus Elleboog, een ROC en binnenkort ook een thuisafgehaald locatie.
Het nieuwe woongebouw vormt het sluitstuk van drie hofvormige woongebouwen langs de noordstrook aan de Erasmusgracht. Net als de twee andere woongebouwen langs de Erasmusgracht is het ontwerp van de architectenbureaus Claus en Kaan, Dick van Gameren en Diederendirrix. Het gebouw wordt naar verwachting in het najaar van 2016 opgeleverd. Laan van Spartaan wordt gerealiseerd door Bouwfonds Ontwikkeling en Ymere.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS