Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieven de Key levert dit jaar bijna 1.700 starterswoningen op

Image
Lieven de Key levert dit jaar bijna 1.700 woningen op in Amsterdam, grotendeels voor studenten en andere jongeren. De nieuwe woningen liggen in Noord en het westelijk deel van de stad. Het meest omvangrijke project is een complex aan de Poeldijkstraat, dichtbij de campus Lieven. Aan Lieven werd dit jaar een studentencomplex met 250 wooneenheden toegevoegd. Lieven is voor een groot gedeelte klaar en biedt uiteindelijk
woonruimte aan 1.200 woonstarters. Onlangs ontving Lieven de Best in Class Award, een internationale huisvestingsprijs voor vernieuwende woonconcepten. Het ontwerp bevordert ontmoeting; in de binnentuinen, moestuinen, de expositieruimte en de gemeenschappelijke studieruimte.
 
De afgelopen jaren nam Lieven de Key grote aantallen woningen in aanbouw. Die zijn nu grotendeels klaar. Eelco Siersema, directeur Vastgoed bij Woonstichting Lieven de Key: "We zijn enorm trots op deze aantallen, maar vooral blij dat we hiermee zoveel woonstarters op weg kunnen helpen. Zeker in een tijd waarin jongeren zo moeilijk huisvesting vinden in Amsterdam en waarin het bovendien voor corporaties steeds lastiger is om nieuwe bouwlocaties te vinden.”

De complexen bedienen diverse doelgroepen woonstarters. De meeste studio's zijn voor studenten, soms exclusief voor internationale studenten zoals Bold op Overhoeks. Andere projecten zijn (ook) voor overige jongeren; in de Startblok-projecten woont een gemengde doelgroep waaronder de helft jonge statushouders. In de Wormerveerstraat wordt deze maand het eerste permanente Startblok opgeleverd (zie foto). De overige Startblokken zijn gevestigd in tijdelijke complexen. Bij de opleveringen zit ook een transformatieproject op de hoek van de Van Hallstraat en de Donker Curtisstraat.

 

Lieven de Key, opleveringen 2021

Project Stadsdeel Woningen
Azelia, Houthaven Blok 1D West 41
Poeldijkstraat Nieuw-West 500
Noorderkwartier Noord 388
Bold (Overhoeks) Noord 203
DC van Hall West 168
Lieven Nieuw-West 257
Startblok Wormerveerstraat West 96
    1653

 

Onlangs keerde de Key terug naar de naam Woonstichting Lieven de Key.