Massa check-in voor internationale studenten

18.08.14
Student Check-In Amsterdam 2014 foto: BLINK fotografie
Massa check-in voor internationale studenten

Het studiejaar gaat weer beginnen. Amsterdam blijkt ook dit jaar weer in trek bij internationale studenten. De afgelopen dagen verwelkomde bijvoorbeeld De Key 1100 buitenlandse studenten. De corporatie en andere betrokken instanties proberen de start voor studenten steeds makkelijker te maken, bijvoorbeeld met de All Inclusive Check-in op vrijdag 15 en maandag 18 augustus.

Studenten afkomstig uit alle delen van de wereld, van Hongkong tot Hawaïï, of België; ze willen allemaal een paar maanden van hun studie in Amsterdam doorbrengen. Volgens Warner Thijssen, accountmanager Short Stay Facilities van De Key, komt dit omdat het onderwijs in Nederland internationaal goed bekend staat. “Amsterdam is een echte studentenstad door de vele opleidingen die je er kunt volgen. Daarnaast spreekt het grote culturele aanbod en het liberale karakter van de stad veel jongeren aan”, aldus Thijssen.

Ruim 750 studenten maakten dit jaar gebruik van de All Inclusive Check-in op 15 en 18 augustus. Dit betekende gratis vervoer vanaf Schiphol naar De Key en hun studentenkamer. De studenten konden zich daar op één plek inschrijven bij de gemeente Amsterdam, een ING-bankrekening openen, zich aanmelden voor de ISN-introductieweek en hun UvA-collegekaart in ontvangst nemen. “Dat bespaart de student en de betrokken instanties heel veel tijd en gedoe”, aldus Warner Thijssen.
De Key huisvest naast de 7000 reguliere studenten ook 2800 internationale studenten. Meestal blijven die voor korte tijd.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS