Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw passantenpension voor tijdelijk daklozen in Amsterdam-Duivendrecht

Image

Woningcorporatie de Alliantie heeft in samenwerking met HVO-Querido een nieuw passantenverblijf gebouwd in Amsterdam-Duivendrecht. De woningen zijn bedoeld voor mensen uit Amsterdam, Ouder-Amstel en de andere gemeenten in Amstelland (Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, en Uithoorn) die door omstandigheden, zoals een echtscheiding of een bankroet tijdelijk dakloos zijn geworden.

Het betreft een tijdelijk woningcomplex: de sociale huurwoningen blijven maximaal tien jaar aan de H.J.E. Wenckebachweg 118 staan. De 93 woonunits zijn verdeeld over vier etages; elke woning beschikt over een eigen keuken, toilet en badkamer. Bedoeling is dat de ‘economisch daklozen’ met begeleiding van HVO-Querido binnen 1 á 2 jaar de draad weer kunnen oppakken en een nieuwe start in hun leven maken.

‘De woningtekorten zijn onverminderd groot, ook voor verschillende aandachtgroepen,’ aldus wethouder Frequin van Ouder-Amstel. ‘We zijn heel blij met de samenwerking tussen de buurgemeenten en het realiseren van deze huisvesting voor economisch daklozen in het veranderende gebied van Werkstad OverAmstel.’