Overslaan en naar de inhoud gaan

Flexwoning

  • Woningcorporatie de Alliantie heeft in samenwerking met HVO-Querido een nieuw passantenverblijf gebouwd in Amsterdam-Duivendrecht. De woningen zijn bedoeld voor mensen uit Amsterdam, Ouder-Amstel en de andere gemeenten in Amstelland (Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, en Uithoorn) die door omstandigheden, zoals een echtscheiding of een bankroet tijdelijk dakloos zijn geworden.
    Nieuwsartikel

  • Vanwege de grote woningbehoefte heeft de gemeente Haarlemmermeer een alternatief plan ontwikkeld voor de ontwikkeling van het Sectorpark in Halfweg. Het nieuwe bouwplan omvat de realisatie van 110 tijdelijke woningen voor jongeren, starters, statushouders en mensen met een acute woningbehoefte.
    Nieuwsartikel

  • Woningcorporatie Parteon, stichting Clean2Anywhere en gemeente Zaanstad gaan samen twintig woninkjes  produceren die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. De woningen worden volledig gebouwd op de productielocatie, veelal door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Clean2Anywhere huurt voor de productie een loods van Parteon in Krommenie. 
    Nieuwsartikel

  • Woningcorporatie Parteon en gemeente Wormerland hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 29 flexwoningen aan De Kleine Braak in Wormer. De flexwoningen zijn voor jongeren en inwoners uit de gemeente Wormerland die al lang wachten op een betaalbare woning. Ook zijn enkele woningen bedoeld voor statushouders. De woningen worden nog dit jaar geplaatst. Ze vormen samen met de modulaire woningen voor de Oekraïense vluchtelingen een eenheid.
    Nieuwsartikel

  • Gemeente Ouder-Amstel heeft met woningcorporatie Ymere en gemeente Amsterdam overeenstemming bereikt om in het gebied De Nieuwe Kern ongeveer 340 tijdelijke sociale huurwoningen te realiseren voor jongeren, starters en statushouders. De woonunits komen op de huidige parkeerlocatie voor bussen nabij de Johan Cruijff Arena. De Nieuwe Kern wordt op termijn een nieuwe stedelijke woonwijk met ongeveer 4.500 woningen.  
    Nieuwsartikel

  • Woningcorporatie Parteon wil nog dit jaar 29 extra flexwoningen neerzetten aan de Poelweg in Wormer. De woningen worden toegewezen buiten het reguliere woonruimteverdeelsysteem en grotendeels toegewezen aan 'spoedzoekers' uit Wormerland. De woningen vallen onder het NH Bouwstroom-programma en worden bijna kant-en-klaar aangevoerd door Ursem Modulaire Bouw. De grond op de locatie - Kleine Braak - is al bouwrijp omdat er eerder al 21 tijdelijke woningen zijn geplaatst voor Oekraïners.
    Nieuwsartikel

  • Vorige zomer sloot de gemeente Hilversum met de woningbouwcorporaties De Alliantie, G&O en Dudok Wonen een intentieovereenkomst met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de bouw van flexwoningen op een deel van het Circusterrein. Een recent afgerond haalbaarheidsonderzoek bevestigt nu dat die locatie ruimte biedt voor circa vierhonderd flexwoningen, aldus de Gooi- en Eembode. Daarmee is een belangrijke hobbel genomen.
    Nieuwsartikel

  • Van de verplaatsbare woningen die door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) middels een aanbesteding zijn aangeschaft is 95% verkocht oftewel 1902 woningen. Voor de overige 90 woningen lopen gesprekken en zijn er gegadigden. Dit heeft de minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting aan de Tweede Kamer laten weten. 
    Nieuwsartikel

  • In de Rosmolenbuurt in Zaandam worden vanaf november 2023 in totaal 95 modulaire eengezinswoningen geplaatst, die in verschillende etappes opgeleverd worden. De woningen worden door Homes Factory bijna volledig in de fabriek afgebouwd. Vervolgens gaan de woningen per schip over de Zaan om in Zaandam gelost te worden. Door deze manier van bouwen en transporteren is er minder overlast op de bouwlocatie. De woningen voor de Hoveniersstraat zijn modulair. Dat betekent dat ze al bijna af zijn op het… meer
    Video

  • Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) betaalt 288 flexwoningen voor de gemeente Amsterdam. De helft daarvan benut het CAO voor huisvesting van statushouders. Amsterdam kan de andere helft van de woningen inzetten om eigen woningzoekenden in het sociale segment te huisvesten. De beoogde locatie voor een deel van de flexwoningen (120-160) is het 'Riekerpark'.
    Nieuwsartikel

  • Eigen Haard, Rochdale en Ymere hebben een  overeenkomst met de gemeente Amsterdam getekend om Brasa Village te realiseren, een buurt met 520 ‘flexwoningen’ aan de zuidkant van de H-buurt in Amsterdam Zuidoost (tegen de rand van Brasa Park). In Brasa Village komen dertien gebouwen te staan. Ze worden neergezet voor een periode van 15 jaar. Begin 2024 beginnen de werkzaamheden om het terrein ‘bouwrijp’ te maken. In de loop van de tweede helft van 2024 worden de eerste van 520 woningen… meer
    Nieuwsartikel

  • Woningcorporatie Parteon bouwt 72 flexwoningen aan de Noorderveenweg in Assendelft. Daarover heeft de corporatie een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de gemeente Zaanstad. De woningen zijn specifiek bedoeld voor Zaanse jongeren en spoedzoekers. Nog dit jaar moeten de eerste bewoners er hun woning betrekken. Parteon heeft de woningen al besteld, zo dat ze op korte termijn kunnen worden geplaatst. Elk van de flexwoningen biedt ruimt voor twee tot vier bewoners. De woningen worden niet… meer
    Nieuwsartikel

  • In de eerste twee kwartalen van 2023 zijn circa 2.100 flexwoningen opgeleverd, terwijl er vorig jaar in totaal 3.400 zijn gerealiseerd. Demissionair minister Hugo de Jonge hoopt dit jaar nog altijd circa 12.000 flexwoningen te realiseren. Dat schrijft hij in een brief aan de Kamer. Daarin staat ook dat hij nog altijd zoekt naar kopers voor 1.164 van de tweeduizend flexwoningen die al door het Rijk zijn gekocht en gedeeltelijk gebouwd. Daarvan zijn er slechts 84 geplaatst en voor 744… meer
    Nieuwsartikel

  • Woningcorporatie Ymere kan verder met de bouw van 63 flexwoningen aan de Appelweg in Amsterdam Noord. De rechter heeft de bezwaren van buurtbewoners tegen de kap van 85 bomen ongegrond verklaard. De woningen zijn bestemd voor statushouders, jongeren en spoedzoekers die dringend verlegen zitten om een woonplek.
    Nieuwsartikel

  • De gemeente Amsterdam gaat op zoek naar een ontwikkelaar of modulaire bouwer die 200 tot 250 flexwoningen wil bouwen in het Riekerpark. Het beroep op de markt volgt nadat Amsterdamse woningcorporaties te kennen hebben gegeven het bouwproject niet te kunnen realiseren.
    Nieuwsartikel

  • De inkoop van flexwoningen door het Rijk, bedoeld om het gemeenten gemakkelijker te maken om de tijdelijke, verplaatsbare onderkomens neer te zetten, dreigt uit te lopen op een fiasco. Dat schrijft De Volkskrant. Volgens de krant liggen er van de ruim 2.000 door minister Hugo de Jonge aangeschafte flexwoningen nog zo’n 1.900 in de opslag.
    Nieuwsartikel

  • Bij station Spaarnwoude in Haarlem komt een tijdelijke opvangplek voor Oekraïense vluchtelingen. De Gemeente Haarlem gaat aan de Laan van Decima ongeveer zestig woonunits plaatsen op een stuk grond naast het parkeerterrein. Het is de bedoeling dat ze drie jaar of wellicht langer blijven staan.
    Nieuwsartikel

  • De NH Bouwstroom komt op gang. De deelnemende corporaties werken aan duizenden betaalbare, duurzame, modulaire en conceptuele woningen. Het leidt aantoonbaar tot versnelling en lokt innovaties uit bij ontwerpers en bouwers, aldus Cees Tip (Intermaris) en Harry Platte (Parteon).
    Achtergrondartikel

  • De Gemeente Zaanstad biedt aan de Gerrit Bolkade in Zaandam ruimte voor het afmeren van twee schepen voor de opvang van 1.000 asielzoekers. Het gaat om twee schepen: de Bibby Renaissance (664 plekken) en de Bibby Progress (314 plekken). Deze schepen worden normaal gesproken ingezet als tijdelijke huisvesting voor personeel bij grote maritieme projecten. Ze worden naar verwachting in november  in gebruik genomen. De dagelijkse leiding op de opvanglocatie is in handen van het COA.
    Nieuwsartikel

  • In Flevoland is er vorig jaar slechts voor dertien tijdelijke woningen een vergunning afgegeven. Veel minder dan een jaar eerder; toen was nog  sprake van de bouw van 167 woningen. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over vergunde tijdelijke woningen, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
    Nieuwsartikel

  • De brandveiligheidseisen voor containerwoningen moeten worden aangescherpt. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland komt met dat verzoek aan minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken na de brand vorig jaar in Startblok Riekerhaven, waarbij meer dat zestig woningen door brand werden verwoest en tientallen containerwoningen onbewoonbaar raakten.
    Nieuwsartikel

  • Om een industriële productiestroom van flexwoningen op gang te brengen trok het kabinet vorig jaar 200 miljoen euro uit voor de bouw van zo'n tweeduizend stuks. Die konden daardoor zonder vertraging uit voorraad worden geleverd aan gemeenten en woningcorporaties. Maar de eerste honderden afgebouwde woningen verdwijnen grotendeels in de opslag. Gemeenten en woningcorporaties staan nog niet op de stoep om ze te plaatsen.
    Nieuwsartikel

  • Het kabinet reserveert een kwart miljoen euro om stagnerende woningbouwprojecten op gang te helpen. Ook komt er verdeeld over de komende vier jaar 300 miljoen beschikbaar om de bouw van flexwoningen te stimuleren. 'We proberen alles op alles te zetten om de woningbouw aan de gang te houden en de dip in de woningbouw te beperken', aldus minister Hugo de Jonge. "Maar de overheid kan dit niet alleen. Dit vergt van alle partijen een gezamenlijke aanpak, met oog voor de huidige omstandigheden.'
    Nieuwsartikel

  • Aedes heeft met 36 bouwbedrijven overeenkomsten afgesloten om verplaatsbare woningen te leveren aan woningcorporaties. Aansluitend organiseren de corporaties mini-competities om in totaal zo’n 8.000 flexwoningen geleverd te krijgen.
    Nieuwsartikel

  • Gemeenten uit de Metropoolregio Amsterdam hebben een overeenkomst met het Rijk afgesloten om de komende jaren 5.000 flexwoningen te bouwen. Het Rijk geeft daarvoor 14 miljoen euro subsidie vanuit de Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen; een nieuwe taskforce moet zorgen voor een snelle realisatie. Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge ondertekende de overeenkomst vrijdag in Ouder-Amstel namens het Rijk. 
    Nieuwsartikel