Nieuwbouw Piri Reisplein populair

09.09.2011

Nieuwbouw Piri Reisplein populair

Klassieke architectuur met uitzicht op de Kostverlorenvaart blijkt een succesformule. Stadgenoot heeft in korte tijd 26 van de 42 koopappartementen in het eerste blok van het Piri Reisplein in Amsterdam-West verkocht. Het verkoopsucces wordt verklaard uit de gunstige ligging, de bijzondere architectuur en relatief gunstige prijzen.

Piri Reis

De belangstelling is groot, zo zegt marketing-manager Niek Verveen. Bij de verkoopmanifestatie twee maanden geleden toonden gelijk vierhonderd mensen belangstelling voor een appartement. “Uit een enquête onder de belangstellenden komt naar voren dat mensen graag aan het water willen wonen. Ook wordt de architectuur met zijn rijke detaillering erg gewaardeerd,” aldus Verveen. Het complex is een ontwerp van Breitman Atelier d’ Architecture uit Parijs.  De  prijs van de woningen is volgens Stadgenoot marktconform. De prijs van een appartement van bijvoorbeeld 84 m2 aan de Baarsjesweg bedraagt  279.000 euro exclusief de erfpachtcanon. Afkoop van de erfpacht kost vervolgens 25.000 euro.

Stadgenoot ontwikkelt in totaal 110 appartementen aan het Piri Reisplein, inclusief 25 sociale huurwoningen, bedrijfsruimte en een parkeergarage met 238 parkeerplekken. Aldaar was ook  de bouw van een moskee voorzien. Realisatie daarvan raakt echter steeds verder uit beeld. Kortgeleden heeft de rechter uitgemaakt dat de initiatiefnemers ook geen gebruik meer mogen maken van het ontwerp van Nada en Marc Breitman. [BP]

zie ook de website van Piri Reis

Trefwoorden