Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwbouw voor 767 studenten- en jongerenwoningen van start in Sluisbuurt

Image

DUWO heeft een begin gemaakt met de bouw van voor een wooncomplex voor 767 studenten en jongeren in de Sluisbuurt in Amsterdam Oost. De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen met zelfstandige woningen. De meeste hebben een oppervlakte van 21 m2. Verder komen er enkele grotere groepswoningen voor studenten en gemeenschappelijke ruimten, drie zogeheten “common rooms” waar jongeren samen kunnen eten en chillen.

Wethouder Reinier van Dantzig (Woningbouw en Stedelijke ontwikkeling) gaf het officiële startschot: “Er is een groot tekort aan woningen voor studenten en jongeren, dus dit is echt goed nieuws. En dan op zo’n schitterende locatie vlak bij het water, met nu al veel groen, een skatepark en sportfaciliteiten om de hoek.”

Het complex komt aan de Zuiderzeeweg, als een van de eerste nieuwbouwprojecten in de Sluisbuurt. Naast het tweedelige studentencomplex – de oplevering door bouwer BAM is voorzien rond de zomer van 2025 -, wordt nu al Hogeschool Inholland gebouwd. Daar gaan in het collegejaar 2024-2025 duizenden studenten studeren.