Nieuwe app HuisjeHuisje maakt woningruil veel simpeler

25.09.2017
Image

De gratis app HuisjeHuisje maakt het vinden van ander huurhuis makkelijker. De app is ontwikkeld door 26 woningcorporaties die het aanbod van betaalbare huurhuizen willen vergroten. De aangesloten corporaties hebben 336.000 huurwoningen in bezit, waaronder een klein deel vrije sectorwoningen.

HuisjeHuisje is er voor iedereen met een huurhuis in Nederland die graag wil verhuizen. “Als je wilt daten gebruik je Tinder. Waarom zou je dat ook niet kunnen doen als je een ander huurhuis zoekt?”, zegt Pieter Schipper van HuisjeHuisje. “Heel veel mensen willen wél verhuizen maar staan jaren op een wachtlijst. Naast nieuwbouw is van huis ruilen ook een oplossing. Maar vind maar eens een ruilhuis! HuisjeHuisje maakt dat mogelijk. Alleen al tijdens de eerste test hadden we duizenden aanmeldingen en vele tientallen matches.”
Huurders die graag van huis willen ruilen, plaatsen in de app foto’s en informatie over het eigen huurhuis, straat en buurt, net als bij Funda. De 26 aangesloten corporaties vullen automatisch de juiste nieuwe huur in van de woning die wordt aangeboden. Er verschijnt dan een groen vinkje.
Daarbij worden de regels voor het passend toewijzen gevolgd. Woningruilers zien alleen de huurwoningen waarvoor ze op basis van hun inkomen en huishoudgrootte in aanmerking komen. Bij een wederzijdse ‘like’ is er een match en kunnen gebruikers met elkaar chatten en een afspraak maken om elkaars woning te bekijken. Als beide partijen akkoord zijn, dan kunnen ze de eigen woningcorporatie of verhuurder vragen van woning te ruilen.
De app is beschikbaar voor smartphones (Apple IOS en Android).

HuisjeHuisje is een initiatief van 26 corporaties uit de regio's Amsterdam en Utrecht. Dat zijn De Woningraat, Eigen Haard, GroenWest, Woningstichting Kamerik, Heuvelrug Wonen, Jutphaas Wonen, LEKSTEDEwonen, Mitros, Parteon, Portaal Utrecht, Provides, R.K. Woningbouwvereniging Zeist, Rochdale, Stadgenoot, Stichting BO-EX ’91, Viveste, Woningbouwstichting Cothen, Woningbouwvereniging Maarn, Woningbouwvereniging Vecht & Omstreken, Woningbouwvereniging Wuta, Woongoed Zeist, Woningstichting Kockengen, Woningstichting Volksbelang, Woonstichting SSW, Ymere, ZVH.
Van de grote corporaties in de Metropoolregio Amsterdam ontbreken de Alliantie en De Key.